Telefon sektörünün lideri belli oldu.!


                           

     Samsung Electronics, yılın üçüncü çeyreğinde  tüm kıtada 1 numaralı cep telefonu satıcısı oldu. Şirket tarihinde ilk kez bu başarı sağlandı. (Wednesday-ABD merkezli bir pazar araştırmacısı).
       Samsung ayrıca küresel cep telefonu satış açısından da ilk sırada. Orta Doğu ve Afrika'da Samsung ilk kez Nokia'yı yendi. (Xinhua Stratejik Analytics)


       Samsung yüzde 28,6 pazar payı alarak, üçüncü çeyrekte dünya genelinde toplam 120.100.000 cep telefonu  sattı. Şirket bu çeyrekte Orta Doğu ve Afrika bölgesinde, 15,8 milyon cep telefonu sattı. Bölgede  Nokia ise 14,7 milyon satış yaptı . Bölgedeki Samsung'un pazar payı geçen yıla göre yüzde 24,4 oranında artararak, yüzde 36,4 oldu.
    Batı Avrupa'da, Samsung ve Nokia arasındaki pazar payı farkı, üçüncü çeyrekte 27.7 puana yükseldi. Ayrıca Latin Amerika ve Doğu Avrupa'daki fark sırasıyla 13.4 puan ve 14.4 puana yükseldi. Kuzey Amerika bölgesinde, Apple'ın yeni model lansmanı nedeniyle Samsung'un pazar payı 3.4 puan geriledi, ancak Güney Kore şirketi Apple'ın 9 puan önünde pazar payı ile bölgede 1 numaralı konumunu korudu.


       Samsung 3. çeyrekte altı kıtada ve dünya genelinde cep telefonu satışında ilk sırada yer alıyor.




Google Plus'ta Paylaş

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder