Sony Xperia C İncelemesi

Xperia C
  Orta sınıf akıllı telefonlar, amiral gemisi ya da üst düzey meslektaşları kadar dikkat çekmeyebilir. Ancak Hindistan gibi pazarlarda, bu sınıfa büyük talep olduğu inkar edilmemelidir. Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia C, şirketin son birkaç yıl içinde kaybettiği orta sınıf segmentindeki pazar payını geri kazanmak için yapılan bir girişim. Sony Xperia C şirketin MediaTek işlemci ile ilk buluşması oldu.


DİZAYN, TASARIM

   Sony yine Xperia aralığında tutarlı bir tasarım stratejisi takip etmiş gibi görünüyor. İlk olarak amiral gemisi telefonu Xperia Z'de görülen OmniBalance tasarıma sahip. Ancak arka cam panel ve alüminyum çerçeve kendini özletmiş.

Choose the colour you crave.   Bu kez çok daha küçük olsa da güç düğmesi yine dışa taşkın. Ayrıca, diğer Xperia telefonlardaki gibi, tek elle basması kolay sağ panelinde özel bir ses ve kamera tuşu bulunuyor. Düz yumuşak dokunuşlu plastik arka panel ele rahatça oturması ve kavrama iyi bir seviyede. Arka kapak, Xperia Z'nin aksine çıkarılabilir, böylece çift SIM ve mikro SD kart yuvası gizlenmiş oluyor. Telefon çıkarılabilir arka kapak olmasına rağmen, pil çıkarılamıyor. Arka kapağı çıkarmak kolay bir iş değil, kapağın kırılmasından kaçınılması için YouTube kullanıcı kılavuzu videolardan yardım almak zorundasınız. Siyah, Mor ve Beyaz modellere sahip. Üst kenarında 3.5mm audio jack yuvası, sol panelde ise  şarj ve veri aktarımı için bir mikro-USB bağlantı noktası bulunuyor. Arka panel LED flaşlı 8 megapiksel kamera ve aşağıda bulunan hoparlörün tam merkezinde de SONY logosu yer alıyor.

    Telefon tek elle kullanılabilir. Sağlamlık hissi bazı Samsung Galaxy telefonları daha iyi. Sonuç olarak Sony Xperia C yeterince iyi görünüyor.



EKRAN


Xperia C has a high-quality display that allows incredible viewing.   Sony Xperia C 540x960 piksel çözünürlüğe ve 5-inç TFT ekrana sahip. Piksel yoğunluğu vasat (220 ppi). Web sayfalarındaki metinleri okumak için yakınlaştırmak zorunda kalabilirsiniz. Xperia C'nin çözünürlük ve piksel yoğunluğu, benzer bir fiyat segmentindeki bazı rakiplerinden çok daha düşük. Ekran parlak beyazlar ve canlı renkler için iyi, ancak AMOLED veya IPS ekran ile karşılaştırıldığında, özellikle, koyu siyahlar sıkıntılı. Telefon üzerindeki görüş açıları büyük değil ve eğdiğiniz zaman doygunluk kaybını fark edebilirsiniz. Dokunma hassasiyeti iyi. Gün ışığında parlaklık en üst seviyede iken ekran görüntüsü iyi.



Kamera

This Android smartphone offers HDR imaging technology for clear, beautiful pictures - even when backlit.   Fotoğraf yeteneği açısından Sony, mobil görüntü sensörü için Exmor R ile bir LED flaş eşliğinde, 8 megapiksel kamera ile donatılmış. 4x dijital zoom, HD (1080p) video kayıt ve HDR modu, manuel focus ve Panorama başlıca özellikleri. Xperia C kamera uygulaması görülen diğer özellikleri rötuş portre, otomatik çekim, otoportre ses kılavuzu, gülümseme çekim, odak modu, ISO, pozlama değeri ve kamera çözünürlüğü ayarlayabilirsiniz. VGA  olan ön kamera ideal ve Skype üzerinden görüntülü görüşme için ya da kendi kendine portre çekimleri için kullanılabilir.



Yazılım / Arayüzü



   Android 4.2.2 Jelly Bean ile gelmekte. En güncel işletim sistemi olmayabilir, ama orta sınıf akıllı telefonlarda bulunan en popüler işletim sistemine sahip. Sony'den herhangi bir güncellenme haberi bulunmamakta. Xperia C, bazı Android 4.2 Jelly Bean özellikleri ile birlikte geliyor. Telefon tuş kilidini açmadan bazı işlemleri yapabilirsiniz. Sony Xperia C, kullanıcıların ana ekran ve kilit ekranı, duvar kağıdı ile birlikte cihaz (menüler dahil) renk düzenini değiştirmek için, ayarlar bölümünde temalar sunuyor. Ekran uygulama kısayolları ve widgetler ile doldurulabilir. 


   Xperia C bildirim sesi, Bluetooth, Wi-Fi, mobil veri ve ayarlar menüsüne kısayol ile geçiş yapabilir. Sony'nin Walkman müzik çalar uygulaması iyi ve aynı zamanda diğer orta sınıf Sony Xperia telefonlarda görülen xLOUD özelliğine sahiptir. Galeri uygulaması aynı zamanda dahili bir fotoğraf editörü içeriyor. Sony ayrıca, Music Unlimited gibi çevrimiçi mağazasında kendi uygulamalarını sunuyor. Klavyesi ise son derece iyi. 


Performans / Pil Ömrü

This Xperia smartphone gives you lightning-speed performance thanks to its quad-core processor.  Sony Xperia C dört çekirdekli 1.2GHz MediaTek işlemci ve 1GB RAM tarafından desteklenmektedir. Depolama alanı 4GB iken, kullanıcıya bırakılan alan 1,20 GB civarında. Neyse ki Xperia C 32GB microSD kart desteklemekte. Giriş ekranları arasında geçiş yaparken gecikme sorunu bulunmuyor. 

   Dört çekirdekli işlemci ve yeterli RAM'e rağmen, performans hayal kırıklığı, uygulamaların başlatılması ve posta ya da bildirimleri açılışında bazı gecikmeler yaşanabiliyor. 

   Ses konusunda ise, verilen kulaklık ve dahili hoparlörler, kullanımı kolay arayüz ve ses deneyimi ile Xperia Z görülen aynı Walkman müzik çalar ile birlikte geliyor. 

     Çağrı kalitesi iyi seviyede. Sony Xperia C SIM yuvalarından yalnızca birinde 3G ağ desteği var. Ayrıca, Sony Xperia C aktif bekleme özelliği sunuyor, böylece aynı anda iki hat meşgul olmuyor.

   Batarya, Sony'ye göre 588 saate kadar bekleme, 2G ağlarda konuşma ise 14 saate kadar süreye sahip. 2390 mAH, değiştirilemeyen bataryası var. Pil performansının etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcıya bağlı olmakla birlikte günü çıkarabilecek kapasiteye sahip. Bu özellik, aynı fiyat segmentinde bazı akıllı telefonlar ile karşılaştırıldığında, oldukça iyi. 


Sonuç

    Xperia C, 5 inç iyi bir ekran ve iyi bir bataryayla geliyor. Ancak aynı fiyat segmentinde diğer cihazlarla karşılaştırıldığında, olağanüstü olduğunu söyleyemeyiz. Uluslararası bir marka, iyi bir yapım kalitesi ve satış sonrası hizmet Sony'nin tek avantajı. Genel performans açısından ve daha yüksek çözünürlüklü görüntüye sahip, daha düşük bir maliyetli olan piyasada telefonlar mevcut. Çift SIM satın alma tercihi olabilir.     

Karar sizin...






Genel2G NetworkGSM 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2
3G NetworkHSDPA 900 / 2100
SIMDual SIM
Announced2013, June
StatusAvailable. Released 2013, July
TasarımDimensions141.5 x 74.2 x 8.9 mm (5.57 x 2.92 x 0.35 in)
Weight153 g (5.40 oz)
EkranTypeTFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size540 x 960 pixels, 5.0 inches (~220 ppi pixel density)
MultitouchYes, up to 4 fingers
ProtectionYes
SesAlert typesVibration; MP3 ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
hafızaCard slotmicroSD, up to 32 GB
Internal4 GB, 1 GB RAM
BağlantıGPRSUp to 85.6 kbps
EDGEUp to 237 kbps
SpeedHSDPA, 42.2 Mbps, HSUPA, 11.5 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v4.0 with A2DP
USBYes, microUSB v2.0
 kameraPrimary8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash
FeaturesGeo-tagging, touch focus, face and smile detection, HDR
VideoYes, 1080p, video stabilization
SecondaryYes, VGA
ÖzellikleriOSAndroid OS, v4.2.2 (Jelly Bean)
ChipsetMTK MT6589
CPUQuad-core 1.2 GHz
GPUPowerVR SGX544
SensorsAccelerometer, proximity, compass
MessagingSMS (threaded view), MMS, Email, IM, Push Email
BrowserHTML5
RadioStereo FM radio with RDS
GPSYes, with A-GPS support
JavaYes, via Java MIDP emulator
ColorsBlack, White, Purple
- SNS integration
- MP4/H.263/H.264 player
- MP3/eAAC+/WAV player
- Document viewer
- Photo viewer/editor
- Voice memo/dial
- Predictive text input
BATTERYLi-Ion 2390 mAh battery
Stand-byUp to 588 h (2G) / Up to 605 h (3G)
Talk timeUp to 14 h (2G) / Up to 12 h 25 min (3G)
Music playUp to 111 h








Google Plus'ta Paylaş

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder