Manuel Kontrol Olanağı Sağlayan Android Kamera Uygulamaları

Manuel Kontrol Olanağı Sağlayan Android Kamera Uygulamaları 0

Geçtiğimiz yıl Google Android Lollipop işletim sistemi ile birlikte manuel kamera kontrol olanakları sunan yeni bir kamera API’si (uygulama program arayüzü) tanıtmıştı. Tabii bu durum her Android Lollipop’lu cihazda manuel kontrol seçeneklerinin olacağı anlamına gelmiyordu ki Android Lollipop kurulu mevcut hemen hiçbir cihazda manuel kontrol seçenekleri bulunmuyor. LG G4’te yer alan bu geniş manuel kontrol seçeneklerini diğer akıllı telefonlara da kazandırmak mümkün. Bunun için Google Play’de yer alan manuel kontrol olanağı sağlayan Android kamera uygulamaları arasından tercih yapmanız gerekecek. Bu uygulamaların bazılarında RAW çekimi özelliği dahi bulunuyor. Uygulamaları denemeden önce Android Lollipop’lu akıllı telefonunuzun manuel kontrolü gerçekten destekleyip desteklemediğini öğrenmelisiniz. Bunun içinManuel Camera Compatibility uygulamasını indirebilirsiniz. Dilerseniz şimdi manuel kontrol olanağı sağlayan Android kamera uygulamaları nelermiş hep birlikte görelim.

Manuel Kontrol Olanağı Sağlayan Android Kamera Uygulamaları

Manual Camera

Manuel Kontrol Olanağı Sağlayan Android Kamera Uygulamaları 1
Uygulamanın adı zaten işlevi hakkında doğrudan fikir veriyor, Android’li akıllı telefonunuzu tam özellikli, manuel kontrol işlevi sunan bir kameraya dönüştürebiliyorsunuz. Bu araç Lollipop’la gelen yeni kamera API’si üzerine inşa edilmiş ilk uygulama konumunda. Shutter hızı, manuel ISO, manuel odaklama, beyaz dengesi, pozlama telafisi kontrolü ile RAW (DNG) fotoğraflar çekme imkanı sunuyor. Oldukça hızlı çalışıyor ve anı yakalamak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

Camera FV-5

Manuel Kontrol Olanağı Sağlayan Android Kamera Uygulamaları 2
RAW (DNG) fotoğraflar çekebilen bir diğer uygulama olan Camera FV-5 ISO, odaklama, pozlama, shutter hızı gibi detaylar üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlıyor. DSLR-benzeri vizör ekran özelliği ile pozlama süresi ve açıklık değerinin etkilerini gerçek zamanlı olarak görebilmek mümkün. Camera FV-5 ücretli bir uygulama ama kısıtlı özellikler içeren Lite sürümü ücretsiz kullanılabiliyor. (Bu sürümde RAW çekimi yok ve fotoğraf çözünürlüğü limitleniyor.)

A Better Camera

Manuel Kontrol Olanağı Sağlayan Android Kamera Uygulamaları 3
A Better Camera RAW çekimi özelliği ile geliyor ama şu anda yalnızca Google Nexus 5 akıllı telefonda kullanılabiliyor. RAW çekimi olmasa dahi manuel odaklama, shutter hızı ve beyaz dengesi kontrolü gibi kullanışlı işlevlere ev sahipliği yapıyor. 100 MP çözünürlüğe kadar 360 derece panorama çekimler gerçekleştirebiliyor.

Open Camera

Manuel Kontrol Olanağı Sağlayan Android Kamera Uygulamaları 4
Open Camera uygulamasının bu ada sahip olmasının nedeni ücretsiz olması. Uygulama için satın alma opsiyonu da yok. RAW çekimi gerçekleştiremiyor, ama yine de manuel odaklama, pozlama süresi, ISO kontrolü gibi faydalı işlevler barındırıyor. Otomatik stabilizasyon seçeneği ile daha iyi fotoğraflar çekmek mümkün hale geliyor.




Google Plus'ta Paylaş

Yazar: Ömer Tarık Doğan

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder