BlackBerry OS Nedir?BlackBerry OS Artıları ve Eksileri Nelerdir?



BlackBerry OS
Yıllardır klasik çizgisinde devam eden ve iş dünyası kullanıcılarına yönelik telefonlar çıkaran firma RIM, 30 Ocak 2013 tarihinden itibaren yeni bir yola girmiş durumda. 30 Ocak’ta tanıttığı yeni platformu olan BlackBerry 10 ile firma hem adını BlackBerry olarak değiştirdi hem de sadece fiziksel klavyeli telefon üretme modelinden vazgeçti. Firmanın tanıttığı iki yeni cihaza dair ayrıntıları burada bulabilirsiniz.
Firmanın işletim sistemi ve telefonları genel olarak mesajlaşma ve iletişim kurma açısından oldukça üst düzey bir deneyim sundular. Sahip olduklar fiziksel klavyeleri hem iyi tasarıma ve ergonomiye sahipti hem de çok sık mesaj, e posta yazan kişiler için olmazsa olmazdı. Ayrıca platformun BBM iletişim merkezi de BlackBerry sahipleri ile ücretsiz iletişim sağlamaya yarıyordu. Fakat fiziksel klavyeden dolayı geriye kalan küçük ekran, internette uzun süre gezinmek, video izleme gibi multimedya merkezli işler için pek uygun değildi. BlackBerry Z10 ile bu devir değişebilir. Zira telefonun 4.2 inçlik ekranı oldukça iyi multimedya deneyimi sunmaya uygun.
Uygulama açısından ise BlackBerry 10 işletim sistemi 70000′den fazla uygulamaya sahip şu anda. İlk adım için oldukça iyi olan bu rakam iOS ve Android ile kıyaslandığında oldukça küçük kalıyor. Asıl sorun sayıdan ziyade diğer platformlarda olan bazı önemli uygulamaların BlackBerry dünyasında olmaması (Örneğin Instagram). Uygulama sayısı gittikçe artacaktır tabi fakat platform ne kadar sürede olgunlaşacak bilemiyoruz.
Güncelleme konusunda ise BlackBerry’nin yeni işletim sistemi ile nasıl bir yol izleyeceğini zaman gösterecek.
Artılar
+Mesaj severler için harika servisler ve fiziksel klavye
Eskiler
-Mağazada az uygulama olması
-Platform yeni olduğu için geleceğinin bilinmemesi
Google Plus'ta Paylaş

Yazar: Cihat Kılınç

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder