Samsung Galaxy S4 İncelemesi

Samsung-Galaxy-S4-5.jpg
Son nesil Galaxy S4'ün performans üstünlüğü rakipleri darmadağın etmeye yetecek mi?


Millyonlarca kişiye ulaşan Galaxy S serisinin 2013 modeli Galaxy S4 ile çıta bir kez daha yükseliyor. Samsung, bu modelle birlikte ilk kez Full HD 1080p Süper AMOLED ekran sunmayı başarıyor ve rakiplerinin gerisinde kalmıyor. Aynı zamanda ilginç biçimde sekiz çekirdekli Samsung Exynos 5410 ve dört çekirdekli Snapdragon S600 içeren iki ayrı modelin üretimi gerçekleşiyor.


Türkiye'de satılacak modelde Samsung üretimi Exynos 5 Octa 5410 işlemci yer alıyor. 2 GB RAM ve Full HD 5 inç Süper AMOLED ekran da hesaba katılınca en iddialı akıllı telefonlardan biri ortaya çıkıyor. Bu kez daha da sağlam olan Gorilla Glass 3 cam tercih edilmiş.

Samsung Galaxy S4'ün rakipleri kıskandıran bir diğer özelliği microSD kart yuvası içeriyor olması ve bataryanın değiştirilebil­mesi. Bunun nedeni tek parça olmayan, klasik tip kapaklı ve plastikten üretilmiş olan gövde. İşte bu plastik gövdeden ötürü üst sınıf görünüm sunduğunu söylemek imkânsız ve telefonun öne çıkan en büyük eksisi malzeme kalitesi. Samsung'un hedefi plastik kullanarak ağırlığı azaltmak olabilir ama kullanıcılar üst sınıf bir cihazda daha iyisini görmek istiyor. 16,32 ve 64 GB kapasite seçenekleri sunan cihazın ön kamerası 2 MP, ana kamerası 13 MP ve çekim kalitesiyle ilgili şikâyet edilecek bir nokta yok. Göz alcı bir özellikse 2600 mAh kapasiteli dev batarya.
Samsung-Galaxy-S-4-white-three-up-front-profile-back.jpg
Daha önceki modellerde olduğu gibi Android yüklü ve son sürüm 4.2.2 geçerli. Samsung, bu modele özel olarak daha da fazla yazılımsal yenilik sunuyor. TouchVViz arabiriminin yanında Smart Screen, Smart Scroll, S Voice, Air View, S Translator, S Health ve kızılötesi alıcıyı esas alan VVatchON gibi çok sayıda teknoloji sunuluyor. Çevre dostu, geri dönüştürülmüş kâğıttan üretilen bir kutuyla sunulan telefondaki kablosuz ağ bağlantısı 802.11ac bile desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda 2,4 GHz dışında 5 GHz kanalını da kullanabiliyor. Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS ve GLONASS eksik edilmiyor. Diğer seçenekler gibi S4'te de kulaklık çıkışı standart 3,5 mm fiş.

Kaynak: http://www.androidkardes.com/blog/samsung-galaxy-s4-inceleme.html
Google Plus'ta Paylaş

Yazar: Cihat Kılınç

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder