Android Telefonunuzu Hızlandırma Yöntemleri

Android telefonunuz gün geçtikçe yavaşlıyor ve telefonunuzu hızlandırmak mı istiyorsunuz?
İşte size android telefonunuzu hızlandırmanın en etkili yolları.

1) Kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan kaldırın:

Android telefonunuza geçen süre içinde gerekli gereksiz onlarca uygulama yüklemişsinizdir.Artık ihtiyacınız olmayan uygulamaları kaldırın.Nedeni ise  bazı uygulamalar siz açmasanız bile onlar kendiliğinden açılır,hem telefonu yavaşlatır hemde şarjı azaltır.
Nasıl Yapılır: Bu yüzden eğer daha hızlı bir telefon istiyorsanız ilk yapmanız gereken, telefonunuzun ayarlar bölümüne giderek uygulamalar seçeneğinden kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan kaldırmak en etkili çözümdür.
2) Uygulama önbelleklerini temizleyin:

Birinci adımı uygulayarak kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan kaldırdınız. Şimdi sıra kullandığınız uygulamaların önbellek dosyalarını temizlemekte. Çünkü uygulamalar gün geçtikçe her çalıştığında telefonunuzda dosyalar biriktirir ve bu dosyaların boyutu zamanla artarak telefonunuzda oldukça yer kaplar. Uygulama önbellek dosyalarını temizlemek telefonunuza veya uygulamaya hiçbir zarar vermeyecektir.
Nasıl Yapılır: Uygulama önbellek dosyalarını temizlemenin iki yolu vardır. Bunlardan ilki manuel olarak dosyaları silmek. Bunu yapmak için yine telefonunuzun ayarlar bölümünden uygulamalar sayfasına gidin ve telefonunuzda yüklü olan uygulamalara tek tek basarak her uygulama için “verileri temizle” veya “önbelleği temizle” butonuna basarak geri gelin ve sırayla diğer uygulamalara ayynı işlemi uygulayın. Bunu yapmanın ikinci ve otomatik yolu ise bir önbellek temizleyici uygulama yükleyin ve bu uygulama diğer tüm uygulamaların önbellek dosyalarını otomatik olarak tamamen temizlesin. Önbellek temizleyici uygulama yüklemek isterseniz, bu konuda en ünlü uygulamalardan biri olan Clean Master uygulamasını telefonunuza yükleyin ve uygulamayı açarak tüm uygulamaların önbellek dosyalarını temizleyin. Uygulamayı yüklemek için tıklayın.
3) Gereksiz widgetları kaldırın ve canlı duvar kağıdı kullanmayın:
Telefonumuzda kullandığımız uygulamaların masaüstü, yani telefonunuzun ana ekranına yerleştirdiğiniz widgetlardan kullanmadıklarınızı kaldırın. Çünkü bu widgetlar sürekli kendilerini yenilemek zorundadır ve bu yenileme işlemi esnasında telefonunuzu yavaşlatarak pil ömrünüzü harcar. Telefonunuzun ana ekranına gelin ve aslında işinize yaramayan widgetlara karar verin. Bu widgetları ana ekranınızdan kaldırmak telefonunuzu hızlandıracaktır. Ayrıca eğer canlı duvar kağıdı kullanıyorsanız bu da telefonunuzu yavaşlatan uygulamalardan biridir. Telefonunuzun arka ekran duvar kağıdını sabit bir resim ile değiştirin. Çünkü çalışan canlı duvar kağıdı telefonunuzu yavaşlatır.
Nasıl Yapılır: Widgetları kaldırmak için telefonunuzun ana ekranına gelin ve kullanmadığınız/işinize yaramayan widget’a basılı tutun ve kaldır/sil yazan yere sürükleyin ve bırakın. Telefonunuzun duvar kağıdını sabit bir resim yapmak için ise resim galerisine gidin ve dilediğiniz bir resmi seçerek menü tuşu ile bu resmi telefonunuzun duvar kağıdı olarak ayarlayın.
4) Animasyonları kapatın:
Telefonunuzu yavaşlatan bir diğer etken ise pencereler arası geçişte, uygulamaların ve pencerelerin açılış ve kapanış esnasında gerçekleştirdikleri animasyonlardır. Bunlar silinerek diğer pencereye geçiş veya kayarak diğer pencereye geçiş şeklinde olabilir. Eğer telefonunuzda görselliğe çok fazla önem vermiyorsanız bu pencere geçişleri esnasında animasyon oynatılmasını kapatarak direkt geçişler sağlayabilir ve daha hızlı bir deneyim kazanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır: Telefonunuzun ayarlar bölümünden geliştirici seçenekleri sayfasına gidin. Geliştirici seçenekleri kapalıysa açık konuma getirin. Sayfada biraz aşağı ilerlediğinizde Pencere Animasyonu Ölçeği ve Geçiş animasyonu Ölçeği ayarlarını göreceksiniz. Bu her iki ayara basarak animasyon yok veya kapalı konuma getirin. Artık telefonunuz pencereler arası geçişlerde size animasyon göstermeyecek ve daha hızlı çalışacak.
5) Uygulama ve Telefon güncelleştirmelerini sürekli kontrol edin:
Telefonunuzda yüklü olan uygulamalar için google play market’te ara ara yeni güncellemeler yayınlanır. Bu güncellemeler hem uygulamaya yeni özellikler ekler, hem de uygulamayı daha stabil ve hızlı çalışır hale getirir. Bu uygulama güncellemelerini sürekli yaparak uygulamaların daha stabil ve hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun kendi içerisinde çalışması için kullandığı işletim sistemi ve arayüzü güncellemelerini de ara ara kontrol edin ve yeni güncelleme yayınlandığında bunu telefonunuza yükleyin. Çünkü bu güncellemeler telefonunuzun daha hızlı ve stabil çalışmasını sağlar.
Nasıl Yapılır: Telefonunuzda yüklü olan uygulamaları güncellemek için google play market’i açın. Menü’den Uygulamalarım sayfasına gidin ve güncelleme bulunan uygulamalr en üstte gösterilecektir. Güncelle butonuna basarak yüklü olan uygulamalarınız için güncelleştirme işlemini gerçekleştirin. Telefonunuzun kendi işletim sistemini ve arayüzünü güncellemek için ise ayarlar bölümüne gidin ve en aşağılarda bulunan telefon hakkında sayfasına gidin. Yazılım güncelleştirmelerini kontrol et sayfasından telefonunuz için yeni yayınlanmış bir güncelleştirme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Tüm bu anlatılan işlemleri uyguladınız ve telefonunuz hala çok yavaş çalışıyorsa ve gerçekten daha hızlı bir telefona sahip olmak istiyorsanız geriye kalan tek çözüm telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek sıfırlamak. Bu işlemi yapmak telefonunuz içerisindeki tüm verileri, telefon numaralarını, uygulamaları, yani kısacası herşeyi sileceğinden bu işlemi yapmadan önce telefonunuzda size gerekli olan herşeyin yedeğini alın. Daha sonrasında telefonunuzun ayarlar bölümüne giderek telefonu fabrika ayarlarına döndürebilir ve telefonu ilk aldığınız zamandaki hızına kavuşabilirsiniz.
Anlattığımız adımları gerçekleştirirken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız lütfen aşağıdaki yorum bölümüne sorununuzu detaylı olarak yazın. Ekibimiz tarafından çözüm için cevap yazılacaktır.
Daha hızlı bir telefon için anahtar cümle; sadece gerçekten ihtiyacınız olan uygulamaları yükleyin.
Google Plus'ta Paylaş

Yazar: Cihat Kılınç

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder