Apple'dan Samsung'a karşı büyük zafer.!


Apple'ın Samsung'a karşı kazandığı 290 milyon dolarlık dev zaferi.!

   
     Perşembe günü görülen ana davanın ikinci oturumunda mahkeme iPhone ve iPad özelliklerini kopyalamaktan Samsung Electronics'e Apple'a ödemek üzere 290 milyon dolar tazminata hükmetti. Daha önceki davalarla 640 milyon dolar olan tazminat bedeli bu dava ile birlikte toplam 930 milyon dolara yükseldi. Samsung ise San Jose federal adliyesinde 930 milyon dolarlık tazminata  itiraz etmeyi planlıyor.

     Dava Nasıl Gelişti?

    2011 yılında Apple Samnsung'u patent ihlali (teknoloji çalma) ile suçlayarak dava açtı. 2012 yılında görülen dava sonucunda Samsung'un 26 ürününde Apple patentini ihlal ettiği gerekçesiyle 1,05 milyar dolar tazminat cezası verdi. Daha sonra bir yargıç ihlal edilen ürünler arasında 13 tanesinin yanlış değerlendirildiği gerekçesiyle tazminatın 450 milyon dolarlık kısmını iptal etti. Son davada ise yeniden değerlendirme için görevlendirilen jüri Samsung'a 290 milyon dolar tazminat cezası verdi. Böylece toplam ceza 930 milyon dolara yükseldi.

   San Jose davası,  dünyanın en büyük iki akıllı telefon üreticileri arasındaki tek anlaşmazlık davası değil. Şirketler dünyada 300 milyar dolarlık akıllı telefon pazarı üstünlüğü için mücadele ediyor. Şirketlerin karşılıklı olarak farklı ülkelerde çeşitli dava ve hukuki eylemleri var.


Google Plus'ta Paylaş

Yazar: Unknown

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder